Våra replokaler

Många i Stockholm gillar att skapa musik och spela i band, men det kan vara svårt att hitta en bra replokal - särskilt till ett vettigt pris. Hos oss på studieförbundet Bilda får ni möjligheten att repa i våra fullt utrustade replokaler till en låg kostnad. Det enda kravet vi ställer är att ni bildar en studiecirkel hos oss.

Fullt utrustade replokaler

Hos oss behöver ni inte investera i massor med utrustning för att kunna börja spela. I samtliga lokaler finns gitarr- och basförstärkare, trumset och PA med mixer för sång och elektroniska instrument. I vissa lokaler finns även digitalpiano. Det är alltså bara att dra dit med instrumenten och sätta igång. Vår personal kan självklart visa er hur man använder utrustningen på bästa sätt.

Smedjan

Smedjan är vårt andra hus med replokaler som ligger vid Münchenbryggeriet (nås från pendeltågstationen Stockholm södra eller T-bana Mariatorget). I Smedjan finns två stora replokaler, fyra mindre replokaler och en produktionsreplokal.

Smedjan har bra utrustning i alla lokaler och är byggt som flytande replokaler. I produktionsreplokalen kan konserter anordnas. I Smedjan finns också en musikskola för er som vill lära er mer.

Starta studiecirkel

För att få repa i Bildas replokaler till lägst pris behöver ni starta en studiecirkel. Det kravet har vi eftersom vi finansierar vår verksamhet med hjälp av bidrag från stat, kommun och landsting. Det gör det möjligt för oss att erbjuda replokaler till låga priser.

Er studiecirkel innebär också en mängd fördelar. Ni får chansen att spela på riktiga scener, produktionsreplokaler, möjlighet att spela på konserter och festivaler. Vi anordnar seminarier, föreläsningar och clinics och driver även musikskolor för er som vill lära er att spela ännu bättre. Vi hjälper också till med coachning, PR och organisering av gig så att ert band får chansen att visa vad ni går för! Vi har en studio för att spela in era låtar och ni kan också låna vår videokamera för att själva spela in när ni repar eller på konserter.
Dessutom kan ni låna PA och backline från oss när ni behöver det till ett gig till exempel.

Har man inte en studiecirkel kan man såklart hyra in sig för strötider hos oss också, men något dyrare.

Utrustning i replokalerna

PA

Soundcraft Spirit EFX8 - 8 XLR-kanaler, 2 stereo-kanaler, effekter, passivt

JJLabs FP212A Aktiv 12” fullrange

JJLabs ND6000 Sångmick i robust konstruktion för replokalen

Trumset

Pearl Vision VBL905 - 20”, 14”, 12”, 10”. 14” virvel.

Zildjian ZBT4 PRO - 18” ride, 16” crash, 14” hi-hat

Basförstärkare

Ampeg BA115Hp 1x15” - Inbyggd stämmare, RCA-input, hjul

Gitarrförstärkare

Orange Thunder 30 1x12”  - Rörcombo med 30 starka watt, footswitch

Fender Hot Rod Deluxe III 1x12” - Rörcombo med 40 starka watt, footswitch

Piano (finns inte i alla replokaler)

Korg SP250 stagepiano 88 vägda tangenter